Tuesday, December 22, 2015

Smisao zivota, koja je?

   Da li ste se ikad pitali koja je poenta zivota, koja je smisao zivota?
  
  Da li je ista za mlade I za stare? Da li je iste za ozenje I udate, kao I za slobodne, razvedene I napustene? Da li je ista za one bez dece, za one sa dvoje dece, za one sa cetvoro dece? Da li je ista za siromasne I bogate? Da li se menja spram evolucije coveka. Spram ove evolucije losih vrednosti?
   
  Da li je poenta zivota imati novac, ili imati ogromnu kucu? Da li je poenta zivota imati porodicu? Ili je poenta I smisao zivota nesto sasvim drugo?

  Nemojte da sad gledate cudno, ali kako ja vidim, poenta zivota je sigurno nesto sasvim drugo, ali je ista za sve. Poenta zivota je naci svoj unutrasnji mir. Unutrasnji mir I sklad koji te ispunjava. Nekom je taj miri dete, nekom posao, nekom novac… Jer neretko predmet naseg unutrasnjeg mira je nas san. Tacnije kad polako pocnemo da ostvarujemo svoj san. Nista lepse. Ustajes sa osmehom, lezes sa osmehom. Desavaju se I problem, ali se resavaju lako, ne obazires se. Zivis zivot punim plucima u punom I pravom smislu tih reci.

  A sta kad izgubis svoj unutrasnji mir, poentu I smisao zivota? Sta ako si ga imao pa izgubio, ili ga nisi nikad ni nisao? Samo kazem…

 Razmislite o tome. Mozda niste ni svesni da zivite punim plucima.


No comments:

Post a Comment